BREVE HISTORIA DEL CLUB

El club se formó en 2010 después que el antiguo equipo desapareciera, este fue refundado por un grupo de padres y jugadoras, lo cual permitió que no desapareciera.
Desde el 2010 el club ha ido creciendo hasta el día de hoy, que ya contamos con 13 equipos, durante estos años hemos ido consiguiendo resultados positivos, así mismo el año pasado el equipo senior quedó campeón con el consecuente ascenso de categoría; El año anterior el junior quedo campeón de su liga y también ascendió de categoría. Por otra parte el cadete quedo subcampeón de su liga autonómica, estos resultados avalan nuestra breve trayectoria deportiva y nos anima a mejorar y ganar en competitividad.
En cuanto a la gestión y administración de eventos deportivos, algunos de ellos ya considerados como tradicionales, como puede ser el Pequebásquet Baix Maestrat que ya suma seis ediciones superando cada año los resultados deportivos y sociales.
En la última edición conseguimos traer 55 equipos, que ofrecieron un espectacular fin de semana baloncestístico, durante el cual pasaron por el pabellón más de 1500 personas entre jugadores, staff y familiares En la ultima gala del deporte reconocieron al club como mejor club de promoción deportiva y a nuestro junior como mejor equipo también.
Actualmente el club tiene una directiva formada por 13 directivos que son los que se encargan de que el club siga adelante.

CBVINAROSSERVOL

Entrevista publicada en el Setmanario Vinaròs ‘El Diariet’ 18 de septiembre del 2010 – número

Entrevista 2010
Entrevista 2010

Club Bàsquet Vinaròs Servol
“El nostre objectiu és fomentar el bàsquet i augmentar el nombre d’esportistes de la base”

X.Flores/Diariet
Vinaròs compta amb una nova entitat esportiva de bàsquet. El Club Básquet Vinaròs Servol naix amb noves perspectives, il·lusions i objectius. Amb una junta formada per exjugadors, entrenadors, jugadors i pares, el nou club aspira a augmentar el nombre d’esportistes de la base, que constarà de set equips, que tindran com a espill els equips sènior masculí i femení.

2-651-diariet-18-setembre-2010_pagina_25Per què heu creat aquest nou club de bàsquet?
El dia 22 de juliol la junta del C.B. Vinaròs ens va convocar a una reunió, en què se’ns va exposar la difícil situació econòmica que travessava el club. Una vegada sabut, alguns dels presents vam optar per crear un nou club, amb la intenció que aquest esport no desaparegués a Vinaròs.

Realment creus que hauria desaparegut el bàsquet a Vinaròs federativament parlant?
Creiem que hagués sigut impossible continuar amb l’anterior club. I amb una temporada perduda, els esportistes haurien triat altres esports. Tenim l’avantatge d’haver comptat amb l’ajuda de l’anterior directiva, que ens ha guiat i ens ha facilitat el camí.

Qui formeu la junta?
Som un grup de 13 persones –gens de superstició– i el formem antics jugadors, entrenadors, jugadors i pares de jugadors. La veritat és que som un grup ben afí, amb gent que coneix el món de la cistella de fa anys, i això sempre és una gran ajuda per a l’entitat.

Com heu començat la pretemporada 2010-2011?
Extraordinàriament, molt bé. I això ens està donant moltes més ganes de seguir treballant, ja que quasi comptem amb 90 jugadors per a aquesta temporada.

Amb quants equips comptarà el Club Bàsquet Vinaròs Servol?
Comptarem amb un sènior femení format per quasi totes les jugadores que la temporada passada es van proclamar campiones autonòmiques. També tindrem un sènior masculí format per gent jove, però amb moltes ganes de treballar. Aquests dos equips volem que siguen el referent i l’espill per a tots els jugadors de la base.

De quants equips estarà formada la base?
Amb 6 o 7 equips: cadet mixt, infantil masculí, infantil femení, dos alevins, un benjamí i un prebenjamí amb el qual ens fa especial il·lusió treballar.

A cap d’aquests equips li falta jugadors?
El benjamí, i per això aprofito el moment per convidar a tots els xiquets entre 8 i 9 anys que s’animen a vindre al pavelló per practicar aquest bonic esport de la cistella.

Per a tants equips haureu de comptar amb un gran grup d’entrenadors.
Sí, com a director tècnic i entrenador dels equips sènior i cadet comptarem amb Ray Santana, un gran entrenador que ja fa anys que treballa amb la base del bàsquet a Vinaròs i coneix molt bé la plantilla. Per a la resta de la base tindrem un entrenador per a cada equip, que són Edna, José Antonio, Ximo, Carlos i Héctor.

Tants equips, entrenadors, equipaments, desplaçaments, fitxes… implica un gran desemborsament. Com us heu plantejat poder tirar avant tot això?
El primer és que en ser un nou club comencem de zero, per la qual cosa encara és més complicat, però gràcies al treball de tota la junta hem pressupostat tota la temporada per a no tindre cap sorpresa d’última hora. Els ingressos els basem fonamentalment en les quotes de cada jugador, carnet de socis, loteries, ajudes oficials, i també amb la publicitat de les empreses privades. Amb una mica de col·laboració, tot suma.

Quins objectius us heu plantejat per a aquesta campanya?
El nostre objectiu fonamental és fomentar l’esport del bàsquet en la nostra ciutat. Sobretot augmentar el nombre d’esportistes de la base, educant-los en uns valors com el compromís, el respecte i l’esforç per aconseguir una recompensa.

Com us va sorgir el nom i el logo del club?
Va ser el primer que vam haver de treballar per crear l’entitat. Recordo la quantitat de noms que vam arribar a imaginar. Crec que és un nom que identifica molt bé els vinarossencs. Respecte al logo, hem intentat que tingués els colors de la ciutat com són el blanc i el roig, i que la pilota i la cistella identifiqué l’entitat.
Per part de tota la junta, agraïm a tots els que van presentar els seus esbossos, i especialment felicitar l’esbós que representarà el nostre club que va ser creat per David Aguado.

Res més?
Animar a tota la gent que col·labore en el que puga, tenim un carnet de soci per 20 euros, publicitat molt econòmica, i esperar que l’afició responga, gaudisca i vibre amb els seus equips.